среда, 27 августа 2008 г.

Как уволиться красиво?

Як звільнитися красиво?

• Вже якщо вирішилися, то доведіть до зведення шефа особисто, якщо лише у вас абсолютно немає жодних взаємин з начальником. Не варто посилати лист по електронній пошті або залишати записку менеджерові в його поштовій скриньці. Попросите про аудієнцію для розмови віч-на-віч.

• Будьте готові до питання про причини. Краще сказати все чесно, якщо, звичайно, вас не непокоїть перспектива того, що щирість спалить мости, що залишилися. За наявності доказів, скажіть босові, що вас не владнує: стиль управління, атмосфера і принципи роботи компанії або ж занадто довгий робочий день.

• Повідомити про своє рішення треба завчасно — щонайменше за два тижні, якщо, звичайно, ви не хочете повністю спалити мости і замазати свою репутацію, що може агукатися вам згодом.

• Оціните дії свого начальника при звільненні інших співробітників. Чи відразу їм вказували на двері, або, скажімо, виставляли раніше того терміну, на який вони розраховували? Якщо так, уведомьте шефа за два тижні і крапку. Якщо ж бос відноситься до іншої категорії людей, хто з вдячністю сприймає раніші терміни повідомлення і не тероризує тих, що звільняються, зробіть з цього відповідні виводи.

• Забезпечте плавний перехід до періоду «після вас» і тоді звільняйтеся. Наприклад, залиште на робочому місці всі необхідні документи, контакти, паролі і так далі Не залишайте безмовної електронної пошти, допоможіть увійти до курсу справи наступникові, якщо на те є час, і забезпечте порядок на робочому місці.

• Після повідомлення про намір звільнитися, зберігайте концентрацію, не спізнюйтеся і не вирушаєте з роботи раніше покладеного часу, демонструйте той же підхід до роботи, що і раніше, інакше можете пошкодити своїй репутації. Поводьтеся гідно, оскільки дороги з колишніми колегами можуть перетнутися в майбутньому.

Комментариев нет: